overlay

OKUL GIDA İŞLETMELERİNİN KONTROL VE DENETİMİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ…



OKUL GIDA İŞLETMELERİNİN KONTROL VE DENETİMİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Sağlık Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile üniversitelerin konu ile ilgili bölümlerinde görevli öğretim üyelerinin yer aldığı Sağlık Bakanlığı Okul Sağlığı Bilim Kurulu tarafından hazırlanan “Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi” konulu Genelge 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren yürürlüğe girmiştir.

İlgili Genelge ile öğrenci, kursiyer ve çalışanlara, sağlıklı beslenme ortamları yaratılması, yeterli ve dengeli beslenmenin teşvik edilmesi ile doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılması, güvenilir gıdaya erişim sağlanarak olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulaşıcı hastalıklar ile yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıkların önlenmesi (obezite, diyabet, kalp damar hastalıkları vb.) amaçlanmıştır.

Bu kapsamda Denetim Komisyonu, İl Sağlık Müdürlüğü temsilcisi Şube Müdürü Hüseyin DURGUN, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi Şube Müdürü ve İşveren Vekili Halil SANLI, ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcisi Gıda Mühendisi Ahmet ÜNAL başkanlığında toplanmıştır.




  • Adsız.png
  • Adsız 2.png